Miło nam poinformować, że od lipca br. ambasadorem marki Lewiatan został znany kucharz i telewizyjny dziennikarz kulinarny — Tomasz Jakubiak, który od lat przekonuje Polaków, że warto sięgać po lokalne produkty i odkrywać regionalne smaki.
Tomek Jakubiak jest bardzo znaną i popularną osobowością telewizyjną. Jest gospodarzem popularnych programów “Jakubiak lokalnie” oraz nowego programu „Jakubiak Rozgryza” w telewizji Kuchnia+. W międzyczasie związał się z telewizją TVN gdzie prowadził program „Sztuka Mięsa”, a ostatnio zadebiutował jako członek jury w znanym na całym świecie programie „Masterchef Junior”. Jest także autorem książek o tematyce kulinarnej „Z miłości do lokalności” oraz „Jakubiak lokalnie”.
Tomek Jakubiak gotowaniem zafascynowany jest od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Długofalowa współpraca z Tomaszem Jakubiakiem ma podkreślić́, że lokalność́ w Lewiatanie to sposób działania wynikający z wartości i siły lokalnych relacji naszej marki. Od dwóch lat realizujemy inicjatywę „Wybieram lokalne”, której celem jest pokazywanie, że warto wybierać produkty pochodzące z najbliższej okolicy. Ten sposób myślenia jest bliski również naszemu nowemu ambasadorowi. Wspólnie będziemy zatem przekonywać do gotowania z Lewiatanem i wybierania lokalnych produktów.